Interview "De Stoel"
deze keer met:

Leo Blank

Het is alweer enige jaren geleden dat we de STOEL in SKIK hebben neergezet.

Een houten stoel waarop je even kunt neerploffen en zomaar geïnterviewd kunt worden als je tenminste de juiste man tegenkomt…

Die juiste man luistert naar de naam Leo Blank. Maar wie is Leo Blank?

Graag introduceren wij hier de vaste interviewer van de STOEL in SKIK…Leo Blank.

Leo (67 jaar) woont sinds 2 ½ jaar in Hoogkarspel, is getrouwd met Janny en zij zijn de gezamenlijke ouders van 3 kinderen en 4 kleinkinderen tussen de 1 – 20 jaar. Leo is geboren in Avenhorn en kwam via de Goorn, Ursem, Wieringerwaard en Berkhout in Hoogkarspel terecht. Hij woont nu op de Blauwe Reiger en is blij met dit mooie dorp, dichtbij de dochters en het station.

Leo is journalist van beroep en schrijft al 45 jaar voor het Noord-Hollands Dagblad. Hij is vooral op de Regio West-Friesland gericht. Hij heeft ook voor de krant van Schagen, Alkmaar en Texel gewerkt. Het leukste van de journalistiek vindt Leo het contact met mensen en hun boeiende verhalen. Het boven water krijgen van het echte nieuws waar je veel voor moet doen geeft Leo de meeste voldoening.  De verslaglegging van de raadsvergaderingen heeft hij zo’n 30 jaar gedaan maar heeft dit vanwege de vele avonden van huis zijn, beëindigd. Sinds 10 jaar is Leo freelancer en werkt niet meer in de weekenden. 

Leo is vrijwilliger geworden in SKIK door een herhaalde oproep in de rotonde. Er werd gezocht naar een voerder op de zaterdagmiddag. Dit doet hij sinds oktober 2021 samen met zijn buurman Herman Olthuis en achterbuurvrouw Maaike Droog. Ze vormen een hele goede combinatie en doen het werk met veel plezier.

Leo wil de STOEL-interviews gaan doen en denkt daarbij aan vrijwilligers en bezoekers,  jong én oud.

De vragen die hij gaat stellen zijn:

  1. Wat vind je leuk aan kinderboerderij SKIK?
  2. Welke dieren spreken je het meeste aan?
  3. Heb je ook een lievelingsdier? (op de foto met dier!)
  4. Wat mis je nog in SKIK? (verbeteringen?)
  5. Hoe vaak kom je hier?
  6. Hoe wist je van het bestaan van SKIK?

Deze vragen stellen wij daarom ook aan Leo zelf.

Leo heeft altijd van dieren gehouden en is een échte dierenliefhebber. Hij had als kind; geiten, konijnen, een bok, goudvissen, kat en hond. Hij woonde naast een boerderij en daar was ruimte voor het vee.
Hij vindt SKIK een mooie en complete kinderboerderij. Lekker groot en ruim en de dieren hebben de ruimte zowel binnen als buiten.

Leo komt elke zaterdag voeren en komt ook met familieleden en vooral kleinkinderen naar SKIK. Donderdag is hun oppasdag!

Via de rotonde wist Leo van het bestaan van SKIK.

Het leukste van het werk in SKIK vindt hij het voeren van de kippen en eenden die voor de deur staan te wachten en waggelend over de brug met je meelopen naar de voerplek. Ook het betrekken van kinderen bij het voeren geeft hem veel plezier.

Hij gaat maandelijks proberen iemand op de STOEL te interviewen.

We wensen jou Leo, heel veel schrijfplezier toe en dank je wel voor dit interview!

 

                                                             

Kinderboerderij

Zanglijster 15
1616 HE Hoogkarspel

Contact

Karin Braakman
06-21657041 / 0228-564051

NL 21 RABO 01048 70451

KvK 37120700