Dieren

Kinderboerderij SKIK heeft een gezonde, gevarieerde dierengroep. U vindt bij ons vooral zeldzame huisdierrassen en Nederlandse rassen. Daarnaast vindt u in de boerderijschuur vooral kleine dieren die niet onder de zeldzame huisdierrassen vallen.
De dieren lopen buiten op de verschillende weiden en ook los op het plein. Er zijn twee knuffelplekken (binnen en buiten) waar kinderen tussen de dieren kunnen en mogen lopen. Op de weide mogen bezoekers alleen onder toezicht komen.
De dieren worden verzorgd door volwassenen én kinderen. Ook mensen met een beperking hebben bij SKIK een belangrijke plaats in het verzorgen van de dieren en het onderhouden van de terreinen en de boerderijschuur.

De Grote Weide

Op de Grote Weide lopen onze geiten en schapen. Het gaat om de landgeit, de dwerggeit en melkschapen.

De Kleine Voorweide

Op de Kleine Voorweide staat een groot hoenderhok waarin kippen, pauwen en parelhoenders hun plek vinden. Ook staat hier een klein konijnenverblijf.

De Boerderijschuur

In de Boerderijschuur bevinden zich cavia’s, kleine konijnensoorten, ratten, gerbils, degoe’s, muizen, hamsters, een baardagame, schildpadden, goudvissen, wandelende takken, een kast met prachtig opgezette vogels en andere opgezette dieren. Ook is er een kast met eieren van allerlei vogelsoorten.

Het Konijnenveld

Op het Konijnenveld vindt u diverse konijnensoorten zoals Vlaamse Reus, Hollandertje, Franse Hangoor en de Thriantha.

De Volière

In de Volière zijn verschillende vogels te zien; kanaries, grasparkieten, bourkeparkieten (rose-wildkleur), splendidparkieten, zebravinken, prachtrosella’s, diamantduifjes, kwartels en een goudfazant. Er is een rijke schakering aan vogelsoorten en dit wisselt van tijd tot tijd.

De Vijver

In de vijver zwemmen allerlei eendensoorten. Het is echter lastig om bij SKIK eenden te houden omdat ze vrij toegang hebben tot de sloot. Ganzen hebben we zo nu en dan. Soms broeden we wat eieren uit of krijgen tamme ganzen. Maar…..tamme ganzen blijken na enige tijd in SKIK toch weer hun natuurlijk gedrag terug te krijgen als zij zich heer en meester voelen op de weide. En dat is dan voor het publiek wat minder leuk.
In de vijver zwemmen inmiddels ook verschillende vissoorten. Karpers en snoeken zwemmen daar ook rond. Af en toe worden zij eruit gevist en verplaatst naar de sloot.

Kinderboerderij

Zanglijster 15
1616 HE Hoogkarspel

Contact

Karin Braakman
06-21657041 / 0228-564051

NL 21 RABO 01048 70451

KvK 37120700