Het terrein

Kinderboerderij SKIK bestaat uit een terrein met weides, een plein met gebouwen en een grote boerderijschuur.

De boerderijschuur

De boerderijschuur bestaat uit een grote middenruimte, een afgesloten voerruimte en werkplaats, een kantine die alleen bestemd is voor de eigen vrijwilligers, een kinder- en een volwassenen toilet. De toiletruimte is rolstoeltoegankelijk evenals de entree van de schuur. De schuur heeft twee bovenruimtes. Eén daarvan is bedoeld voor opslag van kooien, aquaria etc.. de andere bovenruimte bestaat uit een afgesloten lokaal waarin een klas kinderen ontvangen kan worden. Deze ruimte is geschikt voor natuur-educatie aan groepen kinderen. Bijvoorbeeld klassen van basisscholen of groepen van kinderdagverblijven en peuterspeelzalen. Ook gebruiken plaatselijke organisaties als de Heemtuin deze ruimte als vergaderruimte. Ook de eigen werkgroepen van SKIK maken gebruik van deze vergaderruimte. Op de balustrade is een kleine tentoonstelling te bewonderen van attributen uit een oude kaasfabriek van de familie Vriend uit Enkhuizen.

Weides en plein

De kinderboerderij heeft een groot terrein. Het bestaat uit een aantal weides. De grote weide, het konijnenveld en de kleine voorweide. Daarnaast is er een speelveld met een aantal speelwerktuigen voor kinderen. Verder bestaat het terrein uit een groot open plein waarop een buitenknuffelplek is te vinden. Ook is er een grote open vijver en is het terrein omgeven door water (sloten). Via de brug kun je van de schuur naar dit terrein lopen.

Gebouwen

Op de voorweide staat een groot hoenderhok waarin kippen, pauwen, parelhoenders hun plek vinden. Op deze voorweide staat ook een klein konijnenverblijf.
Op het plein staat een kapberg/hooiklamp voor de opslag van hooi en stro en tuingereedschap. Rondom het plein tref je een groot kippenhok aan, twee konijnenhokken voor grote en kleine rassen konijnen en een open stal met extra uitbouw waarin alle dieren van de weide onderdak kunnen vinden.
Via het wandelpad kom je langs de vijver bij het volièregebouw en via de brug naar de weide tref je daar nog een een extra hoenderhok voor kippenrassen en andere hoenders op de weide aan. Verder is nog een sierlijke ruif op de weide te zien,  twee boerenlandhekken en een windmolen bij de sloot. Op het plein is nog een mestruimte gemaakt voor opslag en dicht bij de schuur aan de zuidkant een duiventil.

Kinderboerderij

Zanglijster 15
1616 HE Hoogkarspel

Contact

Karin Braakman
06-21657041 / 0228-564051

NL 21 RABO 01048 70451

KvK 37120700