Interview "De Stoel"
deze keer met:

Denise van Bilderbeek

Het is alweer enige jaren geleden dat we de STOEL in SKIK hebben neergezet.

Een houten stoel waarop je even kunt neerploffen en zomaar geïnterviewd kunt worden.

Denise van Bilderbeek 3x4

Denise (14) is sinds ongeveer een halfjaar iedere zaterdagmiddag te vinden bij Skik. Ze helpt mee met het voeren van de dieren in het kader van haar stage in het derde schooljaar van de Parktijkschool Westfriesland in Hoorn.

Denise woont met haar ouders en oudere zus en broer in Wijdenes. Ze wordt iedere zaterdag gebracht en gehaald door haar moeder of vader. Want tien kilometer fietsen vindt ze, vooral als het weer niet zo aangenaam is, wat te veel van het goede.

Denise werkt samen met de vaste dierenvoeders Maaike Droog en Leo Blank. Samen hebben ze het altijd heel gezellig met elkaar.

Denise vond het in het begin best lastig om zelfstandig de dieren eten te geven. Vandaar dat ze het erg op prijs stelde als Maaike of Leo haar een beetje wegwijs maakte. Maar ze vindt steeds meer en beter haar weg in de kinderboerderij. Maaike en Leo laten haar daarom lekker haar gang gaan. Want uiteindelijk leer je daar het meeste van, ook al kan er weleens iets niet helemaal goed gaan. Van foutjes leer je het meest.

Denise vindt moeiteloos haar weg naar de hokken waar de kippen, konijnen, cavia’s, geiten en schapen verblijven. Maar ook voor de kleinere dieren binnen heeft ze een zwak, vooral voor de baardagaam. Dat is niet alleen het favoriete dier van Maaike, ook voor Denise staat de groene hagedis op nummer één. Maar om het dier zoals Maaike regelmatig doet op de arm te nemen, dat gaat Denise nog een stap te ver: ,,Dat vind ik best eng. Dus doe ik dat niet. Ik vind het leuk om er naar te kijken.”

Ze houdt niet alleen van het voeren. Ook de voorbereidingen in de voerruimte binnen vindt ze heel leuk om te doen: ,,Vooral het in stukjes snijden van wortelen. Dat gaat goed, al moet ik wel uitkijken om niet in mijn vingers te snijden. Gelukkig heb ik ze alle tien nog haha.” 

Denise houdt ook van het contact met bezoekers. Ze vindt dat heel gezellig, al kost het haar best moeite om zomaar een gesprek met iemand aan te knopen. Maar als iemand haar iets vraagt, schroomt ze niet om een zo goed mogelijk antwoord te geven.

Denise blijft nog tot het eind van het schooljaar werkzaam bij Skik. En daarna? ,,Dat weet ik nog niet precies. Ik moet nog twee jaar naar school. Wat er daarna gebeurt is nog onbekend. Misschien ga ik wel iets doen met dieren. Ik vind dat ontzettend leuk om te doen. Ik kom ook zeker nog terug bij Skik. Al is het dan als bezoeker.” 

Of er iets ontbreekt op de kinderboerderij? Ze kan niets verzinnen: ,,Nee, alles wat je op een kinderboerderij verwacht is hier. Skik heeft het uitstekend voor elkaar.”

Kinderboerderij

Zanglijster 15
1616 HE Hoogkarspel

Contact

Karin Braakman
06-21657041 / 0228-564051

NL 21 RABO 01048 70451

KvK 37120700