De dieren binnen SKIK

Kinderboerderij SKIK heeft een gezonde, gevarieerde dierengroep. U vindt bij ons vooral zeldzame huisdierrassen en Nederlandse rassen. Daarnaast vindt u in de schuur vooral kleine dieren die niet onder de zeldzame huisdierrassen vallen.
Natuurlijk is het onmogelijk om alleen maar voor zeldzame rassen te gaan. Als kinderboerderij kunnen we nu eenmaal niet de dwerggeit mijden. Een geitje dat aanspreekt en in Nederland inmiddels zo vertrouwd is en op een kinderboerderij thuishoort. Maar ook konijnensoorten als; de Vlaamse Reus, de Franse hangoor, het Hollandertje en de Thrianta lopen rond in SKIK hoewel ze niet zeldzaam zijn maar zeker wel heel Nederlands.

De dieren lopen op de verschillende weiden maar ook los op het plein. Er zijn twee knuffelplekken (binnen en buiten) waar kinderen tussen de dieren kunnen en mogen lopen. Op de weide mogen de bezoekers alleen onder toezicht komen.

De dieren worden verzorgd door volwassenen én kinderen. Ook mensen met een beperking hebben bij SKIK een belangrijke plaats in het verzorgen van de dieren en het onderhouden van de terreinen en de boerderij.